Nižšie náklady - dlhšia životnosť

Ja som pripravený. A vy?

          Webová stránka www.aditiva.info už beží dlhé obdobie, no prvý blog prichádza až teraz.

          Priznám sa, že som dlho nevedel, ktorá téma by bola na začiatok tá najlepšia. Nakoniec som sa rozhodol, že blog odštartujem poukázaním na zavádzanie zákazníkov a ich slabú informovanosť.

 

          S aditívami pracujem už niekoľko rokov. Môj záujem pritiahli ešte skôr, ako som začal pracovať s olejmi, či už s motorovými, alebo vôbec s celou radou mazív.

          Aby som dnes mohol s olejmi pracovať ako profesionál - (povedzme nie laik), musel som absolvovať niekoľko školení. Slovíčko „musel“ však úplne nekorešponduje s mojimi pocitmi. Vhodnejšie sa mi zdá napísať chcel, pretože táto problematika vzbudzuje môj záujem.

          Vážim si, že som sa mohol zorientovať v mazivách. Aj touto cestou ďakujem mnohým odborníkom, ktorí ma učili.  

 Zavádzanie zákazníka

          Keď vidím, na akých princípoch funguje všeobecne náš slovenský trh (nemyslím iba zameranie na aditíva), mám, obrazne povedané, slzy na krajíčku. Ako nám spotrebiteľom je nezriedka ponúkaných množstvo nezmyslov, hlúpostí, absurdít. Za asistencie marketingových nástrojov na nás veľmi šikovne útočia. Nie je ničím ojedinelým, že sa chcú predať len na základe toho, že ľudia veci nerozumejú.

          Ako dobrý príklad sa mi ponúka potravinárstvo. Spotrebitelia dennodenne kupujú tovar bez rozmyslu, veľakrát len na základe reklamy, pod tlakom sociálnych podnetov a pod. Pre väčšinu ľudí stačí, že „odborníci“ produkt  dobre „obkecajú“ a kúpa je na svete.

          Rovnaký problém je aj napr. v elektrotechnike. Trh neustále bombardujú "nové a nové" akože objavy. Určite ste sa aj vy stretli s ponukou šetričov energie do domácnosti od výmyslu sveta, no veľakrát ide len o klamanie spotrebiteľa.

 

 

Ochrana spotrebiteľa a internetové obchody

          Na Slovensku (alebo už teda aj v EU) funguje ochrana spotrebiteľa veľmi dobre, ale len v istých situáciách. Konkrétne vtedy, keď dochádza k intenzívnemu a zjavnému porušeniu práv spotrebiteľa, alebo ak sú ľudia masovo napádaní, nazvem to „nešľachetnosťou“ predajcu. Tá sa veľakrát prejavuje práve v internetových obchodoch.

          V súčasnosti je mnoho majiteľov e-shopov znepokojených, pobúrených a nespokojných. Pýtate sa prečo? Nuž, cítia sa ukrivdení. Zdá sa im nespravodlivé, že samotný obchod nemá žiadne práva, zato klient ich má dostatok.

          Súhlasím, že podmienky pre predajcu sú v porovnaní s kupujúcim menej priaznivé. Za túto situáciu sú však zodpovední v prvom rade predajcovia - klamári. Priestor, ktorý mal pôvodne slúžiť na seriózne kúpno-predajné aktivity, zneužívali.

 

Internetové obchody s aditívami

          Na slovenský trh prichádzalo a stále prichádza množstvo aditív. Povinnosťou internetových obchodov, ktoré ich ponúkajú, je, aby sa zákazník, sediaci pri obrazovke počítača alebo tabletu, mohol o produkte dozvedieť takmer všetko. Mal by teda dostať dostupné informácie o konkrétnom výrobku. Je to jeho právo a e-shop má povinnosť vyhovieť mu.

          Po vstúpení do mnohých internetových obchodov zameraných na aditíva do palív a mazív, sa dozviete iba to, aký fantastický je ten-ktorý výrobok a takmer každý robí to isté. To podstatné je však veľakrát skryté, či už z nevedomosti predajcov, alebo z ich „šikovnosti“. Pri produktoch chýbajú dôležité informácie, ako napr.:


* ako produkt funguje;
* na akej báze pracuje;
* čo táto báza ovplyvňuje;
* čím sa docieľuje požadovaný efekt atď...

          Uznávam, že mnohé technické parametre sa nedajú vysvetliť priamočiaro, aby to aj laik okamžite pochopil. V rámci hry fair-play medzi obchodníkom a zákazníkom však považujem, že to základné, čo by nemalo chýbať, sú napr. karty bezpečnostných údajov a informácie o zložení výrobku. Žiaľ, realita je vo väčšine prípadov v týchto dňoch úplne iná.

          Bolo urobených niekoľko málo porovnávacích testov aditív, k výsledkom ktorých sa odborná verejnosť  vyjadruje veľmi skepticky. Je jasné, že za predajom produktu (alebo testom) je obchod. To je úplne v poriadku. Otázne je, či je obchod seriózny. Kto to objektívne posúdi? Kto v takej zložitej oblasti, ako sú napr. aditíva do palív a mazív, to bude vedieť naozaj presne?           Niektorí hodnotia históriu, iní hodnotia názory svojich známych, niekoho fascinujúce obrázky atď. Každý sa orientuje len na základe toho, čo pozná. Poznávajme teda aditíva a pozrime sa na ne z blízka...

 

          Som presvedčený, že motoristická verejnosť by mala byť do témy aditív lepšie zasvätená. To ma motivovalo k vytvoreniu tohto webu a blogu. Slúžia mi ako prostriedky, ktorými sa snažím posúvať ďalej čo najviac zmysluplných a  pravdivých informácií o aditívach a veciach s nimi súvisiacich. Otvoril som tak pre vás  všetky informačné brány. Je na vás, či sa rozhodnete využiť moju pomocnú ruku.

Ja som pripravený. A vy?

                                                                                                                                                             autor: Igor Papík   máj/2017

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.